Τελικά η κάλπη τι έδειξε;

Αλήθεια τελικά η κάλπη τι έδειξε…

Επανειλημμένες φορές στην ζωή μας έχει χρειαστεί να ψηφίσουμε για πολύ απλά έως πολύ σοβαρά ζητήματα. Και φυσικά δεν εννοώ μόνο για τις εκλογές που αφορούν τα κοινά. Πάντα και παντού ψηφίζουμε…

Ακόμα και για να πάμε μια βόλτα με τους φίλους μας! Τι; Εσείς δε λέτε τη γνώμη σας σχετικά με την επιλογή του μαγαζιού που θέλετε να πάτε και μετά καταλήγετε στο μαγαζί που λέει η πλειοψηφία; Ή ακόμα και αν πάτε κάπου, δεν συζητάτε πρώτα με όλα τα μέλη της παρέας σχετικά με τη μέρα που μπορεί η πλειοψηφία να συναντηθείτε;

Έτσι, βλέπουμε ότι, ζώντας σε μία δημοκρατική κοινωνία, ασκούμε την δημοκρατία σε όλες τις ομάδες, όπως στις παρέες που σας ανέφερα προηγουμένως, στην οικογένεια, στην δουλειά μας σε κάποιες περιπτώσεις κτλ.

Μην μου πείτε ότι αναρωτιέστε για την οικογένεια;

Ωραία, λοιπόν, ας σας θυμίσω κάτι από το παρελθόν αλλά που, φυσικά, γίνεται μέχρι και σήμερα… Το μόνιμο άγχος της ελληνίδας μάνας: Να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας και το στομάχι μας βεβαίως βεβαίως!

Πείτε μου, λοιπόν, ποιος δεν θυμάται τη μαμά του να τον ρωτάει μόλις ξυπνήσει το πρωί τι θα ήθελε να μαγειρέψει σήμερα;;; Και φυσικά δεν ρωτούσε μόνο εσάς αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειάς σας για να «βγει» το μενού της ημέρας, έτσι ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το καταλαβαίνετε ότι είναι καθαρά ρητορική η παραπάνω ερώτηση έτσι; Εννοείται ότι όλοι έχετε τέτοιες μνήμες! Και όσοι δεν έχετε σας προκαλωωωωωω να μου στείλετε μήνυμα να μάθω ποιοι είστε! Προσωπικά, το έχω καταγράψει πολύ έντονα στη μνήμη μου…  

Αχ! Και τώρα που το συζητάμε… Γιατί να μην είμαστε ευχαριστημένοι με το μενού της ημέρας αφού η ελληνική κουζίνα έχει τόσο εύγεστα φαγητά που κάθε καλοκαίρι δεν υπάρχει τουρίστας να μην μου υπενθυμίζει πόσο τυχεροί άνθρωποι είμαστε που ζούμε σε αυτή τη χώρα.

Τι;; Αμφιβάλετε;; Καθίστε μερικά λεπτά και αναρωτηθείτε!

Είμαστε αποδεδειγμένα ευρέως γνωστοί για τον γαστρονομικό μας πλούτο που αβίαστα η φύση μας χαρίζει! Μια χώρα που μπορεί να παράγει αρκετά, καθώς με το κλίμα της, τα εδάφη της, την φροντίδα και την αγάπη που δίνουμε στα προϊόντα, πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα;;

Αλήθεια, εμείς το ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε;

Μην ξεχνάτε, φυσικά, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όπως και η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη αλλά είναι απαραίτητη για τις διάφορες ομάδες που ανήκουμε. Διότι, σκεφτείτε το και εσείς και θα δείτε ότι έτσι λειτουργούμε καλυτέρα! Πιο ευχαριστημένοι, πιο δίκαιοι, πιο σίγουροι ότι εκφράσαμε την γνώμη μας.

Ακόμα και να μην συμφωνούμε σε όλα, που είναι απολύτως λογικό, η έκφραση της άποψης μας είναι η δημοκρατία μας. Δημοκρατικά, λοιπόν, η κάλπη θα δείξει τι φαγητό θα μαγειρέψουμε και αύριο!

Σας φιλώ,

Άννα

Με ετικέτα: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *